Owsianka orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • pistacje

    1 łyżka (prażone, bez soli)
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • jagody goji

    1 łyżka (suszone)
  • mięta

    1/2 łyżeczki (posiekane liście)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, aby spęczniały. Orzechy siekamy i mieszkamy z jogurtem, miętą i jagodami goji. Płatki odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z wcześniej przygotowanym jogurtem.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Doradca Smaku
Owsiankę można przystroić dowolnymi, dostępnymi w danym sezonie owocami, np. truskawkami, czy borówkami amerykańskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 20.02.2018 00:12
Takie śniadanie to coś dla mnie;)
Jagódka17 19.02.2018 17:59
śniadanie mistrzów :)
Patrycja33 19.02.2018 17:16
pięknie podana:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat