Kasza gryczana zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • jajko

    2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną gotujemy w woreczku. Następnie przekładamy ugotowaną do żaroodpornego naczynia i dodajemy biały ser. Zagniatamy razem widelcem. Cebulę delikatnie podsmażamy na patelni, dodajemy do reszty, Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. na koniec wbijamy całe 2 jajka i mieszamy. Wkładamy do piekarnika na 30-40 minut temp. 180 st. Podajemy na ciepło

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 27.05.2011 11:15
koniecznie muszę wypróbować
katoda 21.03.2011 20:35
A mnie się wydaje, że może być mdłe..
szajba2 13.03.2011 18:50
chętnie spróbuję
Mariolka1 01.03.2011 22:34
spróbuję:)
marcia71 28.02.2011 23:27
nie jadłam tak
accee 20.02.2011 23:29
Palce lizać
Mariolka1 09.02.2011 22:42
dobre
kielcok1 22.12.2010 15:46
chętnie spróbuję
Barbara55 17.12.2010 15:29
kasz raczej nie jadam ale może być dobre
rakow2 07.11.2010 15:58
dawno nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat