Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
ogórek zielony 1 szt
masło 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
feta 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z smażonymi ogórkami

Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy pod nakryciem ,żeby nie ostygła. Ogórka obieramy z skórki i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i podsmażamy plasterki ogórka one puszczą soki więc nie przypalą się. Solimy je i doprawiamy tymiankiem. Kiedy ogórki zmiękną są gotowe. Podajemy je na kaszy i ozdabiamy pokruszona fetą i pieprzem kolorowym grubo mielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.04.2013 08:11
ciekawe połączenie
Anna133 14.04.2013 07:59
lubię smażoną kaszę
iwa643 14.04.2013 07:31
Dietetyczne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak