Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z duszonymi warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
sól do smaku
pomidory 2 szt
cebule 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinie małe 1 szt
tłuszcz do smażenia 20 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z duszonymi warzywami

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
Warzywa umyć.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać ,umyć, pokroić w kostkę i poddusić na tłuszczu ,dodać obraną ,umytą i pokrojoną w kostkę cukinię lub kabaczka.Paprykę oczyścić z pestek , umyć ,pokroić w kostkę.Dodać pomidora i paprykę ,przyprawić solą i pieprzem,dusić do miękkości.Podawać z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.09.2015 14:52
lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak