Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 15 dag
śmietana 2 łyżki
bulion warzywny 1 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z kiełbasą

Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Bulion zagotować, dodać ziemniaki oraz cebulę. Dodać śmietanę, sól, pieprz oraz majeranek. Całość wymieszać i zagotować. Zupę rozdrobnić blenderem. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kiełbasę dodać do kremu, wymieszać. Przed podaniem podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak