Karp z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    4 kawałki
  • czosnek

    4 ząbki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sól

  • cytryna

    1/2 szt.
  • masło

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rybę umyć, przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, posypać posiekanym czosnkiem.
2. Na każdym kawałku położyć łyżeczkę masła. Kawałki karpia ułożyć na formie. Szczelnie zawinąć folią aluminiową
3. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około 40 minut. Tak długo, aż będzie miękki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat