Karp w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • mąka tortowa

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia czyścimy kroimy w dzwonki .Mikserem robimy ciasto ubijamy mleko,jajko,szczypta soli i mąkę ciasto nie może być za gęste .Karpia slimy ,pieprzymy moczymy w cieście i smażymy na oleju .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 06.11.2012 23:43
kiedyś wypróbuję:)
Kasiax18 28.04.2012 14:20
ciekawe
kotlet 20.08.2011 23:25
brzmi ciekawie
szajba2 18.08.2011 16:10
a karp na to nie możliwe
Barbara55 22.06.2011 17:45
karp jest dobry na Boże Narodzenie
ajres 12.06.2011 22:05
smaczne
ajres 12.06.2011 22:05
smaczne
kielcok1 28.05.2011 20:16
na dania z ryb zawsze mam ochotę
eli_555 22.05.2011 23:14
pycha
kasiaw 16.04.2011 08:19
próbowałam pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat