Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w cieście cytrynowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia
mąka pszenna 1 szkl
jajko 2 szt
mleko 0,5 szkl
skórka z cytryny
sok z cytryny 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w cieście cytrynowym

Filet z karpia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Z maki, mleka i jajka robimy ciasto, ucierając je na jednolitą masę. Powinno być gęstsze niż na naleśniki. Cytrynę parzymy i dokładnie szorujemy. Ścieramy z niej na drobno skórkę i dodajemy do ciasta razem z trzema łyżkami soku z cytryny. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Filety z karpia kroimy na mniejsze kawałki i maczamy w cytrynowym cieście. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak