Karmelizowana marchewka z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • miód

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cynamon Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód, oliwę i sok z cytryny łączymy ze sobą. Marchew obieramy ze skórek i kroimy na ćwiartki. Przygotowaną marchew solimy i pieprzymy. Smarujemy naszą glazurką. Posypujemy cynamonem i papryką słodką. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40 minut. Po około połowie czasu przewracamy, aby zarumieniła się nam druga strona.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 12.04.2015 15:42
hmmm bardzo słodziutka na pewno ; ))))
miodunka 29.03.2015 22:08
fajna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat