Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowana marchewka z piekarnika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 szt
miód 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
cynamon Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowana marchewka z piekarnika

Miód, oliwę i sok z cytryny łączymy ze sobą. Marchew obieramy ze skórek i kroimy na ćwiartki. Przygotowaną marchew solimy i pieprzymy. Smarujemy naszą glazurką. Posypujemy cynamonem i papryką słodką. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40 minut. Po około połowie czasu przewracamy, aby zarumieniła się nam druga strona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 12.04.2015 15:42
hmmm bardzo słodziutka na pewno ; ))))
miodunka 29.03.2015 22:08
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak