Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 5 plastów
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 10 plastrów
tymianek 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami i papryką

Plastry karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy aż woda odparuje. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na połowie plastra karkówki kładziemy plasterek sera, na ser kładziemy pieczarki z papryką, na to znów plasterek sera i składamy na pół, przykrywając drugą połowa plastra. Poskładaną karkówkę układamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. pół szklanki wody. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 17:57
Dobre mięso.
dagita 08.10.2014 13:43
Kto zechce wypróbować na pewno nie będzie żałował :)
Grazyna0211 07.10.2014 13:28
smacznie przyrządzone mięsko
Zdzisław 07.10.2014 10:26
smaczne danie dla mnie podano
w mojej kuchni 07.10.2014 09:35
coś pysznego
dagita 07.10.2014 09:20
Obiadek w sam raz dla mięsożercy :)
dodi 07.10.2014 08:23
pyszności, mniam
Magula 07.10.2014 07:45
pyszny obiadek
Krzysztof15 07.10.2014 06:52
bardzo smaczna
ice cubes 06.10.2014 23:23
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak