Karczochy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczochy

    5
  • masło

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczochy najlepsze są w maju i w październiku. Wybierać należy niezbyt twarde i bardzo wyrosłe w górę. Gotujemy je tak samo jak szparagi jednak troszkę dłużej. Po wyjęciu z wody osączyć dobrze, obrać włokna u spodu będące i podać z rozgrzanym masłem. Możemy je skosztować również na zimno podając do nich ocet i oliwę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.06.2011 04:16
lubię
gosia561 22.05.2011 12:09
jeszcze nie jad
Barbara55 19.03.2011 15:39
dziwne
kielcok1 22.02.2011 15:52
to chyba nie jest jadalne
rakow2 17.12.2010 15:35
skopiowane
noculos 17.07.2010 14:39
Najprostsze sposoby, czasem sa najlepsze, tak jest chyba w tym przypadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat