Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek z nadzieniem cebulowo - mięsnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 6 plastrów
cebula 2 sztuki
mięso mielone 300 gram
sól do smaku szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: karczek z nadzieniem cebulowo - mięsnym

Kroki postępowania

1
Karczek ułożyć plaster przy plastrze tworząc prostokąt.
Cebulkę obrać umyć i posiekać drobno. Połączyć mięso mielone z cebulą i farsz ten wyłożyć na karczek.
Całość zawinąć w rulon i obwiązać nićmi.
Krok 1 - karczek z nadzieniem cebulowo - mięsnym foto
2
Górę mięska posypać suszoną pietruszką, solą, pieprzem. i Odstawić na 2 h do lodówki.
Krok 2 - karczek z nadzieniem cebulowo - mięsnym foto
3
Po wyciągnięciu z lodówki obłożyć mięso kilkoma liśćmi laurowymi, i dodać odrobinę margaryny. Piec w temp. 185 st przez ok 2h
Krok 3 - karczek z nadzieniem cebulowo - mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.03.2013 16:55
zapowiada się bardzo smaczne danie
Mirka-Ludomila 14.02.2013 07:39
Szkoda, że nie ma zdjęcia upieczonej potrawy.
gosia1988 08.02.2013 14:17
świetne
Alex_M 01.02.2013 11:24
oj, slinka pociekla !
oilliwka 31.01.2013 22:26
Sprytne.
alaaa 28.01.2013 20:28
będzie pysznie
Henryka2 28.01.2013 14:45
Pomysłowe.
Paolcia 28.01.2013 14:21
ooo jo joj :)
Miki 28.01.2013 13:40
super
Monika58 28.01.2013 13:04
smaczne
piotrekg 28.01.2013 12:14
mniam mniaam
paulina2157 28.01.2013 12:10
pyszniutko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak