Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka z pieczarkami na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 szklanki
cebula biała 2 szt
pieczarki 25 dag
polędwiczka 1 szt
czosnek 2 ząbki
kminek
pieprz ziarnisty 3 kulki
masło 1 łyzeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
Bulion grzybowy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka z pieczarkami na ciepło

Kapustę kiszoną gotujemy w garneczku z dodatkiem liścia laurowego i kilku kulek pieprzu . Na patelni na 1 łyżce masła i oleju podsmażamy posiekaną cebulkę .Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy . dodajemy paprykę słodka ,pieprz mielony .Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry polędwiczkę jeżeli nie mamy możemy użyć kiełbasy. Polędwiczkę szybko obsmażamy .Następnie kroimy ją w kosteczkę i dodajemy do pieczarek i cebuli. Razem jeszcze podsmażamy . Następnie zawartość patelni wlewamy do ugotowanej kapusty. Dodajemy kostkę bulionową grzybową .Mieszamy dobrze i dusimy.Doprawiamy kminkiem ,solą pieprzem według uznania. Pod koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i wyciśnięty czosnek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 29.10.2012 19:07
Lubię taką kapustkę :)
agaK. 29.10.2012 13:07
świetne muszę kiedyś wypróbować.
babajaga1969 29.10.2012 10:11
ymm.., już kręci mi w nosie od zapachu i smaku jaki czuję czytając ten przepis - Pyszności:)
sara1 29.10.2012 09:10
apetycznie wygląda
iwa643 29.10.2012 09:05
Do obiadku lub na kolacje
Monika-twin 29.10.2012 08:58
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak