Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
śliwki 5 sztuk
podgrzybki suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka z grzybami

Kapustę przepłukujemy w wodzie i gotujemy dość długo na małym ogniu aż będzie miękka. W drugim garnku gotujemy do miękkości namoczone wcześniej suszone podgrzybki. Gdy kapusta będzie miękka łączymy ją z grzybami i gotujemy jeszcze chwile. Na koniec dodajemy śliwki i doprawiamy według gustu przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 07.01.2014 00:12
Wygląda rzeczywiście jakby resztki na talerzu zostały.
SmacznaPyza 04.01.2014 16:47
rozumiem, że zupełnie bez żadnego tłuszczu - choćby łyżki oleju ... szkoda, że nie piszesz jakie przyprawy pasują, jakich Ty używasz do tego dania... wygląda strasznie, ale ja tego jeść nie muszę
Agnieszka-87-25 04.01.2014 08:28
mniam światecznie
sasanka 04.01.2014 07:24
Prosta klasyka świąteczna :) a jaka pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak