Kapustka z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • śliwki

    5 sztuk
  • podgrzybki suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę przepłukujemy w wodzie i gotujemy dość długo na małym ogniu aż będzie miękka. W drugim garnku gotujemy do miękkości namoczone wcześniej suszone podgrzybki. Gdy kapusta będzie miękka łączymy ją z grzybami i gotujemy jeszcze chwile. Na koniec dodajemy śliwki i doprawiamy według gustu przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 07.01.2014 00:12
Wygląda rzeczywiście jakby resztki na talerzu zostały.
SmacznaPyza 04.01.2014 16:47
rozumiem, że zupełnie bez żadnego tłuszczu - choćby łyżki oleju ... szkoda, że nie piszesz jakie przyprawy pasują, jakich Ty używasz do tego dania... wygląda strasznie, ale ja tego jeść nie muszę
Agnieszka-87-25 04.01.2014 08:28
mniam światecznie
sasanka 04.01.2014 07:24
Prosta klasyka świąteczna :) a jaka pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat