Kapusta zasmżana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kwaszona

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 5 minut.
Po ugotowaniu odcedzić wodę, i wsypać pokrojoną na drobno cebulę.
Tłuszcz rozpuścić w rondelku dodać mąkę i lekko zrumienić, podlewać wodą do konsystencji budyniu i ponownie zagotować.
Przełożyć do kapusty i doprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 01.04.2011 07:04
też lubię
jasiek 30.03.2011 19:02
lubię
Smakosz6 19.10.2010 12:03
mniam
buksiak12 02.09.2010 09:50
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:11
super
Emilia22 02.09.2010 08:44
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat