Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kminek w/g uznania

  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • przyprawa do zup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną porządnie odciskam z wody. Siekam nożem na drobno. Gotuję w garnku. Jak się woda zagotuję odcedzam kapustę ( żeby nie była za kwaśna) i jeszcze raz zalewam ją tak aby przykryć wodą. Dodaję 1 cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy magi w/g uznania i kminek. Ja zawsze dodaję jeszcze 1 łyżeczkę cukru. Na koniec podbijam zasmażką z 1 łyżki mąki i masła. I GOTOWE. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta51 01.01.2011 17:25
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat