Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami na ciepło

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 1 kg
marchew 2 szt
masło klarowane 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami na ciepło

Marchewkę obieramy ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej. Kapustę kiszoną zalewamy wodą dajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości. Ugotowana studzimy -odciskamy i lekko siekamy. Cebule i czosnek obieramy. Pieczarki kroimy w kosteczkę dość drobną. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki i smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę. Mieszamy i smażymy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy odrobinę cukru dla przełamania smaku i jeszcze chwilę smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 03.04.2014 10:24
bardzo smaczna kapustka
Zdzisław 03.04.2014 10:16
dla mnie smaczna potrawa
Milka100 03.04.2014 09:35
smaczna kapusta
Wiktoria29 03.04.2014 09:14
danie na dużgo głoda ;)
gosia47-47 03.04.2014 09:10
na pewno świetnie smakuje :D
Aleksandra/Olcia 03.04.2014 08:50
pyszne danie
dodi 03.04.2014 08:41
pyszności dzisiaj!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak