Kapusta z papryką i patisonami

Kapusta z papryką i patisonami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    20 dag
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • papryka marynowana

    2 szt
  • patisony marynowane

    5-6 szt
  • sok z pomarańczy

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • majonez light

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapusta z papryką i patisonami

Kapustę posiekać włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry i wymieszać. Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o średnich otworach.

Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, patisony posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty. Połączyć z majonezem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat