Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z papryką i patisonami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
papryka marynowana 2 szt
patisony marynowane 5-6 szt
sok z pomarańczy 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z papryką i patisonami

Kapustę posiekać włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry i wymieszać. Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o średnich otworach.

Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, patisony posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty. Połączyć z majonezem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak