Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
20 dag -
marchew
1 szt -
jabłko
1 szt -
papryka marynowana
2 szt -
patisony marynowane
5-6 szt -
sok z pomarańczy
2 łyżki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka -
majonez light
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Kapusta z papryką i patisonami
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, patisony posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty. Połączyć z majonezem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze (0)