Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
grzyby leśne świeże pól kg
olej do smażenia
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
kiełbasa zwyczajna 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i pomidorami

Kapustę myjemy, oczyszczamy i kroimy drobno, solimy, podlewamy wodą tak aby się nie przypaliła i gotujemy razem z listkami laurowymi na małym ogniu.
Cebulę i ząbki czosnku obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor, później dodajemy do gotującej się kapusty, kiełbasę pokrojona w kostkę także rumienimy na patelni po czym dodajemy do kapusty.
Grzyby świeże obieram z resztek ściółki leśnej, i gotuję w osolonej wodzie pół godziny, po odcedzeniu dodaję do gotującej się kapusty, na koniec wrzucam jeszcze tylko pomidory, doprawiam wszystko solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 5 minut z pomidorami i kapustę możemy podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.05.2014 10:05
pyszna taka kapusta
w mojej kuchni 14.05.2014 19:49
smacznie podana potrawa..
Bernadeta1 14.05.2014 16:56
smaczny dodatek do obiadu
jasiek 14.05.2014 16:36
idealny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak