Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA Z GRZYBAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
pieczarki 1 kg
grzyby suszone 300 g
cebula 2 szt
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA Z GRZYBAMI

Kroki postępowania

1
Kapustę przełożyć do dużego garnka, dodać ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Zalać wodą i gotować ok. godziny.
Krok 1 - KAPUSTA Z GRZYBAMI foto
2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić, dodać do cebuli i podsmażyć.
Krok 2 - KAPUSTA Z GRZYBAMI foto
3
Suszone grzyby zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę.
Krok 3 - KAPUSTA Z GRZYBAMI foto
4
Grzyby wraz z wodą dodać do gotującej się kapusty.
Krok 4 - KAPUSTA Z GRZYBAMI foto
5
Na koniec dodać pieczarki, olej i gotować, aż kapusta zmięknie.
Krok 5 - KAPUSTA Z GRZYBAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.12.2015 10:26
uwielbiam taką kapustkę
Megg 20.12.2015 17:59
wspaniała na wigilie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak