Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
groch 500 g
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kapustę ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody, dodając liście laurowe i ziele angielskie.
Groch ugotować w niewielkiej ilości wody z solą ok. 30 minut - musi być miękki i częściowo rozpadać się, część ziaren powinna być zachowana w swoim kształcie. Wymieszać groch z kapustą.
Cebulę posiekać i usmażyć na złoty kolor, następnie dodać do potrawy.
Dodać masło, doprawić solą i pieprzem.
Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 11.12.2015 10:24
Uwielbiam :)
Wacław 11.12.2015 09:28
smaki z dzieciństwa
Wafelek2601 10.12.2015 21:50
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak