Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta w sosie serowo-śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżki
cebula 1 sztuka
kapusta włoska 1 sztuka
ser gorgonzola 115 gram
śmietana 200 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta w sosie serowo-śmietanowym

Włoską kapustę umyłam,obrałam ze zniszczonych liści i osączyłam. Po usunięciu głąba ,drobno ostrym nożem zszatkowałam liście.Do szerokiego rondla wlałam łyżkę oliwy.W między czasie obrałam cebulę i drobno posiekałam.Gdy oliwa była gorąca, to dorzuciłam cebulę i mieszałam aż do zrumienienia.Na koniec dodałam kapustę.Dusiłam pod przykryciem 6 minut,co jakiś czas mieszając. Do rondla wlałam śmietanę wymieszaną z serem w drobną kostkę.Całość mieszałam aż wszystko się stopiło. Do smaku użyłam soli i pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak