Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z warzywami i sosem musztardowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szklanki
ogórek zielony 2 szt
cukier
musztarda
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
oliwa
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z warzywami i sosem musztardowym

Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w półplasterki. Dodajemy osączony groszek zielony. Robimy sos. W misce mieszamy olej ok 5 łyżek , łyżkę musztardy , łyżeczkę cukru , łyżeczkę, soku z cytryny , starty czosnek sól i pieprz do smaku. Mieszamy dobrze . Sos dodajemy do sałatki. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adala82 24.09.2013 19:58
smaczna sałatka
Joannasz3190 24.09.2013 14:56
Taka by mi smakowała :)
sasanka 24.09.2013 13:13
fajny pomysł na śniadanie do pracy, dorzucić jeszcze jakieś mięso i jest syta sałateczka :)
msmors 24.09.2013 12:27
takiej również nie jadłam
sylwia_mc 24.09.2013 12:23
Świetny przepis
Sylwia26 24.09.2013 12:10
ślinka leci
noninka77 24.09.2013 11:47
takiej pekinki jeszcze nie jadłam....super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak