Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska faszerowana mięsem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 dużej sztuki
mięso mielone wieprzowe 600 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
jajko 1 szt
szczypiorek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska faszerowana mięsem

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę do wieprzowiny oraz pieprz i ewentualnie sól
Krok 1 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
2
całość wyrabiamy na jednolitą mięsną masę,
Krok 2 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
3
kapustę pekińską (połowę) faszerujemy powstała masa mięsną - wkładamy mięso między liście, następnie układamy kapustę w naczyniu żaroodpornym i podlewamy woda delikatnie - wkładamy do nagrzanego piekarnika na 60 minut,
Krok 3 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
4
następnie puszkę pomidorów otwieramy i przelewamy do malaksera, dodajemy bazylię i oregano - dokładnie rozdrabniamy do uzyskania gęstego pomidorowego sosu,
Krok 4 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
5
powstałym sosem zalewamy kapustę i wkładamy ponownie do piekarnika na 45 minut.
Krok 5 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
6
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem
Krok 6 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna8 13.07.2013 17:58
wyglądna znakomicie, w sam raz dla mnie uwielbiam kapustę pekińską i lasagne a wygląda mi to na taką lasagne w której makaron zastąpiono kapustką.:)
Łucja 16.06.2013 20:03
fajny pomysł :) nigdy tak nie robiłam!
LoLa 15.06.2013 09:58
świetny pomysł i musi być smaczne
Katarzyna59 10.06.2013 07:58
bardzo smacznie wygląda
Konczi 09.06.2013 15:08
polecam - świetnie smakowała jednak następnym razem podleję ją bulionem i samą kapustkę posolę :)
Dorota37 09.06.2013 14:54
Świetny pomysł na kapustę pekinke :-)
Barbara13 09.06.2013 14:31
świetny pomysł,muszę wypróbować
natalia.doradca 09.06.2013 14:23
Rewelacyjny przepis:)
Janina 09.06.2013 13:37
To jest pyszne.Zabieram do mojej książki -na pewno zagości na moim stole;)
w mojej kuchni 09.06.2013 13:33
jaki przysmak z pekińskiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak