Kapusta pekińska faszerowana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 dużej sztuki
  • mięso mielone wieprzowe

    600 g
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • jajko

    1 szt
  • szczypiorek

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę do wieprzowiny oraz pieprz i ewentualnie sól
Krok 2 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
całość wyrabiamy na jednolitą mięsną masę,
Krok 3 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
kapustę pekińską (połowę) faszerujemy powstała masa mięsną - wkładamy mięso między liście, następnie układamy kapustę w naczyniu żaroodpornym i podlewamy woda delikatnie - wkładamy do nagrzanego piekarnika na 60 minut,
Krok 4 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
następnie puszkę pomidorów otwieramy i przelewamy do malaksera, dodajemy bazylię i oregano - dokładnie rozdrabniamy do uzyskania gęstego pomidorowego sosu,
Krok 5 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
powstałym sosem zalewamy kapustę i wkładamy ponownie do piekarnika na 45 minut.
Krok 6 - Kapusta pekińska faszerowana mięsem foto
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna8 13.07.2013 17:58
wyglądna znakomicie, w sam raz dla mnie uwielbiam kapustę pekińską i lasagne a wygląda mi to na taką lasagne w której makaron zastąpiono kapustką.:)
Łucja 16.06.2013 20:03
fajny pomysł :) nigdy tak nie robiłam!
LoLa 15.06.2013 09:58
świetny pomysł i musi być smaczne
Katarzyna59 10.06.2013 07:58
bardzo smacznie wygląda
Konczi 09.06.2013 15:08
polecam - świetnie smakowała jednak następnym razem podleję ją bulionem i samą kapustkę posolę :)
Dorota37 09.06.2013 14:54
Świetny pomysł na kapustę pekinke :-)
Barbara13 09.06.2013 14:31
świetny pomysł,muszę wypróbować
natalia.doradca 09.06.2013 14:23
Rewelacyjny przepis:)
Janina 09.06.2013 13:37
To jest pyszne.Zabieram do mojej książki -na pewno zagości na moim stole;)
w mojej kuchni 09.06.2013 13:33
jaki przysmak z pekińskiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat