Kapusta młoda

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • woda

  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet

    2 łyżeczki
  • mąka

    do zagęszczenia
  • szczypiorek

    do smaku
  • koperek

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1 kulka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę młodą szatkujemy i zalewamy wodą, gotujemy razem z solą, zielem angielskim , liściem laurowym i przyprawą uniwersalną kucharek. Po chwili dodajemy masło i mieszamy dokładnie, po czym wlewamy ocet (można też dodać troszkę cukru dla złamania smaku)i magę (według uznania). Pod koniec dodajemy szczypiorek i koperek poszatkowany. Gotujemy do miękkości, rozrabiamy mąkę w 1/4 szklanki wody i wlewamy do kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 28.06.2013 08:38
młoda najlepsza :-)
SmacznaPyza 25.06.2013 11:47
nie podoba mi się, zieleniny wcale nie widać ....
Janina 25.06.2013 09:19
Pyszna młoda kapustka;)
bogusia19 25.06.2013 09:08
mniam, mniam
Rossie 25.06.2013 09:00
pycha, ale bez szczypiorku robię, duuużo koperku za to i cebulę duszoną na maśle.
dodi 25.06.2013 08:51
pyszna kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat