Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z buraczkami-surówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak czerwony 1/2 sztuki
olej 3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
cukier do smaku 1 szczypta
pieprz mielony 1 szczypta
szczypiorek pokrojony do dekor 2 łyżki
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z buraczkami-surówka

Kroki postępowania

1
Kapustę posiekać na drobniejsze kawałki niż to jest normalnie w kiszonej kapuście.
Jeśli kapusta jest za kwaśna -lekko ją opłukać i odcisnąć.
Krok 1 - Kapusta kiszona z buraczkami-surówka foto
2
Burak obrać i umyć. Utrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej na kapustę.
Krok 2 - Kapusta kiszona z buraczkami-surówka foto
3
Doprawić szczyptą cukru i soli . Dolać olej .Posypać mielonym pieprzem.
Krok 3 - Kapusta kiszona z buraczkami-surówka foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić by smaki się przegryzły.
Krok 4 - Kapusta kiszona z buraczkami-surówka foto
5
Przed podaniem posypać usiekanym szczypiorem.
Krok 5 - Kapusta kiszona z buraczkami-surówka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 17:57
pyszne połązenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak