kapusta duszona z orzeszkami pinii

kapusta duszona z orzeszkami pinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    60 dkg
  • dymki

    1 pęczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • marchewka

    1 szt
  • imbir

    mały kawałek
  • olej do smażenia

  • sól

  • chili pieprz cayenne

    ćwierć łyżeczki
  • miód

    1 łyżeczka
  • bulion

    ćwierż szklanki
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • orzechy

    75 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy,obraną marchewkę kroimy w cienkie plasterki a czosnek i imbir drobno siekamy.W płaskim rondelku rozgrzewamy olej wrzucamy marchewkę i kapustę i smażymy 10 min mieszając,następnie dodajemy imbir,czosnek skrapiamy bulionem,mieszamy i dusimy 15 min.Orzeszki piniowe prażymy na złoty kolor.Dymkę drobno kroimy.Kapustę doprawiamy solą,pieprzem i miodem,skrapiamy winem ,mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy,a następnie dodajemy orzeszki i usiekaną dymkę i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

20.07.2011 20:06
pycha

dorotka0000025

23.06.2011 09:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat