Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z jabłkiem.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
boczek wędzony 2 plasterki
olej do smażenia
cebula biała 1 szt
jabłka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z jabłkiem.

Kapustę szatkujemy solimy lekko mieszamy i zostawiamy stać jakiś czas.
Do rondla wlewamy olej dajemy pokrojony w kostkę boczek smażymy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę chwilę podsmażamy.
Do boczku z cebulą dajemy odcisniętą z wody kapustę mozna podlać małą ilość wody mieszamy nakrywamy pokrywką i dusimy mieszając co jakiś czas
Do kapusty dodajemy pokrojone w plastry jabłka dusimy .Doprawiamy pieprzem soli juz nie dodajemy bo kapusta już była zasolona.
Pod koniec duszenia jak kapusta będzie już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy i podajemy.

POLECAM!!!!.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.09.2014 11:17
wyśmienity pomysł !!!!! zabieram przepis :-).
gosia56 24.09.2014 10:35
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 23.09.2014 20:40
Też tak robię.
Renata9 23.09.2014 17:50
nie robiłam jeszcze z jabłkiem, ale na pewno pyszna
Adam/ZUB3R 23.09.2014 17:41
smaczna kapusta
Katarzyna59 23.09.2014 17:22
bardzo pyszna
DorotaZ 23.09.2014 16:27
Muszę wypróbować:)
Konczi 23.09.2014 15:43
Wygląda bardzo smacznie. Myślę, że smakowałaby mojej rodzince :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak