Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z oliwą z pestek winogron

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z oliwą z pestek winogron

Przepis pierwotnie miał być z majonezem, ale uległ modyfikacji po to, żeby ograniczyć ilość kilokalorii ;-)
Kapustę dokładnie umyć i poszatkować na drobno!! Skrapiamy dużą ilością cytryny, wyciskamy ząbki czosnky, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Najlepiej mieszać rękoma, żeby kapusta puściła soki :). Na koniec dodajemy oliwy z pestek winogron, mieszamy jeszcze raz i przekładamy do ładnego naczynia. Zdrowa i smaczna surówka gotowa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.07.2013 13:02
smaczny dodatek do obiadu
votus 09.07.2013 13:58
wygląda super
marcia7 17.06.2013 19:34
idealny dodatek do ryb
cukiereczek 17.06.2013 17:48
idealne do obiadu
IwonaDD 17.06.2013 17:47
zdrowy dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak