kapusta biała gotowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • przyprawa kucharek

    1/4 łyżki
  • ocet

    1/2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skroić 1/4/ kapusty, ale nie dośc cienko. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować ok. 15 min. kiedy będzie już w miarę miękka, odcedzić. Dodać łyzkę masła i zasypać kapustą, by masło pod się roztopiło. Dokładnie wymieszać. Dodać soli i pieprzu oraz przyprawy Kucharek. Na sam koniec dodać ocet. Dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 06.02.2012 23:46
Smaczna jarzynka do obiadu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat