Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
ziemniaki 30 dag
pomidory w puszce 1 puszka
marchew 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
cukier do smaku
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z papryką

Wykonanie:
Marchew, pietruszkę i paprykę zetrzeć na tarce, kapustę poszatkować , ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać warzywa 4 szklankami wody, posolić, dodać liść laurowy i ugotować. Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki i rozgotować. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do zupy przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 21.11.2013 21:08
Ciekawa zupka ;-)
IwonaDD 21.11.2013 19:56
chciałabym spróbować!
iwi 21.11.2013 19:52
Pyszny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak