Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK Z KASZĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
włoszczyzna 1 szt
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 1 szt
ziemniaki 4 szt
kasza jęczmienna 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kminek Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK Z KASZĄ

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar , dodajemy warzywa, ziele angielskie, liść laurowy,
Krok 1 - KAPUŚNIAK Z KASZĄ  foto
2
następnie grzybki i pokrojoną kapustę kiszoną.
Krok 2 - KAPUŚNIAK Z KASZĄ  foto
3
Ja z lenistwa warzywa gotuję w całości a dopiero później wyciągam z wywaru i te które chcę mieć w zupie kroję i wrzucam do garnka.
Krok 3 - KAPUŚNIAK Z KASZĄ  foto
4
Gdy kapusta jest już miękka dodaję pokrojone w grubą kostkę ziemniaki (bez obawy, że się nie ugotują w kwasie, wręcz przeciwnie są idealne nie rozgotowane). W tym samym czasie dorzucamy do zupy 3 łyżki kaszy, dzięki czemu zupa jest troszeczkę zawiesista i bardziej syta. Doprawiamy do smaku Na końcu cebulkę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do zupy bez oleju i jeszcze chwilkę gotujemy. Jest naprawdę super , chyba najlepsza zupa na świecie !
Krok 4 - KAPUŚNIAK Z KASZĄ  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak