Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z białej kapusty z koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała pół
marchewka 2
pietruszka 2
ziemniaki 1 kg
por pół
seler 1
kminek Prymat
koperek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z białej kapusty z koperkiem

Ziemniaki obieramy w kostkę. Wstawiamy wodę w garnku dodajemy marchewki ,gdy zacznie się gotować dodajemy kostkę może być drobiowa lub rosołowa, 1 marchewkę ścieramy na tartce ,następnie dodajemy kawałek pora,selera, piepruszkę oraz kilka ziaren kminku.Kapustę poszatkować umyć i sprażyć. Dodajemy najpierw ziemniaki potem poszatkowaną kapustę ,gotujemy 40 minut .Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, solą,pieprzem.Na koniec dorzucamy umyty i pokrojony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 09.09.2014 11:59
smaczna zupka :)
Dorian 07.09.2014 14:58
uwielbiam zupki
gosia56 13.08.2014 20:31
pyszna zupka;)
Bernadeta1 06.08.2014 22:37
bardzo smaczna zupka
Kejti 31.07.2014 00:16
Dobra taka zupka :-)
Motorek 24.07.2014 08:35
smaczna zupa
w mojej kuchni 19.07.2014 22:36
moje smaki w tej potrawie są...
Adam/ZUB3R 19.07.2014 22:04
smaczna zupa
Marta1986 19.07.2014 19:43
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak