Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Chicago

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta pekińska 50 dag
cytryna 1-2 szt
pomidor 2 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1/2 łyżki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Chicago

Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Cytryny i pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, usuwając z cytryny pestki, połączyć z kapustą, groszkiem konserwowym i śmietaną wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypac posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.08.2014 21:20
ciekawy pomysł
agnieszka214 13.08.2014 20:17
takiej zupki jeszcze nie jadłam
pajbek 13.08.2014 17:52
Pyszna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak