Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusniak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

ziemniaki 4 szt
kapusta kiszona 300 g
przecier pomidorowy 2 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1/2 peczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
skrzydełka kurczaka 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

zasmarzka

mąka 2 łyzki
masło 1 łyżka
woda letnia 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniak

Kroki postępowania

1
Gotować wypłukane skrzydełka z dodatkiem ,jarzyn ,soli , liścia laurowego ,ziela angielskiego, kminku.
Krok 1 - Kapusniak foto
2
Dodać obrane , wypłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - Kapusniak foto
3
W osobnym garnku ugotować kapustę kiszoną
Krok 3 - Kapusniak foto
4
Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodać ugotowaną kapustę
Krok 4 - Kapusniak foto
5
Pogotować chwilę i dodać przecier pomidorowy
Krok 5 - Kapusniak foto
6
Doprawić zupę pieprzem i solą. Zrobić zasmażkę z podanych składników i zagęścić zupę ,posypać natką .
Krok 6 - Kapusniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.11.2015 07:59
smaczne danie do zjedzenia
gusia1000 11.11.2015 00:05
Lubię taką zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak