Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kość 1 szt
kapusta kiszona 2 garście
marchewka 1 szt
pietruszka 0,5 szt
ziemniaki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kość myjemy, wkładamy do garnka z wodą i kapustą. Gotujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużej tarce. Dodajemy do kapusty. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osobnym naczyniu. Gdy składniki z poprzednich punków są miękkie to wtedy dodajemy ziemniaki, ziele i listek laurowy. Gotujemy 3 minuty i gasimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.11.2013 07:20
Super zupa :)
Granita 20.07.2013 09:21
uwielbiam taką zupkę
caralajna 26.05.2013 08:01
wygląda przepysznie
Boska_Agatka 25.02.2013 09:43
super
cukiereczek 25.02.2013 08:50
apetyczne
IwonaDD 25.02.2013 08:47
najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak