Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 l
kapusta biała 1/2 główki
kiełbasa 1,5 laski
ziemniaki 3-4 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kminek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Podawać z paroma kromkami chleba.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

1. Rosół nastawić, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gdy zacznie się gotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
2.Kapustę poszatkować i dodać do wywaru. Dodać łyżeczkę kminku. Gotować aż ziemniaki i kapusta zmiękną. Kiełbasę pokroić w kostkę i dorzucić do zupy.
3. Pod koniec gotowania dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy i paprykę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.11.2015 10:41
pyszna zupa,lubie takie :-)
Megg 15.11.2015 22:24
smaczna zupka na jesienne dni
Jolcia_90 15.11.2015 21:40
dziękuję :)
Indianerka100 15.11.2015 21:31
ale pyszny kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak