Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapiszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor malinowy 1 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
filet z kurczaka 1/2 szt
olej do smażenia
przyprawa do potraw
pieprz
woda
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapiszony

Mięso z kurczaka pokroić w kawałki i przesmażyć na oleju. Patisony umyć i wydrążyć. Cebulę obrać i pokroić, pieczarki pokroić, miąższ z patisonów pokroić, pomidory pokroić - wszystko wrzucić na olej, podsmażyć, podlać wodą, kiedy miąższ z patisonów będzie miękki doprawić jarzynką i pieprzem. Zestawić z ognia i przecedzić przez cedzak. Dodać mięso z kurczaka i wymieszać. Wydrążone patisony ułozyc na blasze, do środka nałożyć farszu, na wierzch włożyć plasterek żółtego sera. Odciśniętą wodę z farszu wlać na blachę, dolać jeszcze wody do 3/4 wysokości patisonów i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180° i zapiekać w tej temperaturze przez 1,5h.
Podawać wg uznania, z sosem tzatziki, ketchupem lub same.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 20.08.2013 16:06
Zachęcająca nazwa
BeataJ 07.08.2012 20:57
świetny pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak