Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w panierce

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
sól, pieprz 1 do smaku
papryka czerwona 1/2 sztuki
sałata 3 liście
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
pomidory suszone 2 sztuki
koperek świeży 3 gałązki
Sos balsamico 1 łyżka
papryczka chili 1 sztuka
olej rzepakowy 1 do smaku
kanie 3 sztuki
oliwki zielone 8 sztuk
czarne oliwki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w panierce

Kroki postępowania

1
Grzyby kapelusze delikatnie myję, i następnie osuszam. Robię panierkę.
Krok 1 - Kanie w panierce foto
2
Obtaczam najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na rumiany kolor. Kapelusze dekoruję sercami z papryki czerwonej.
Krok 2 - Kanie w panierce foto
3
Podaję z sałatką z salaty, pomidorków koktajlowych, oliwek, z suszonymi pomidorami, koperkiem. Polewam sosem balsamicznym.
Krok 3 - Kanie w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 08.11.2013 11:24
pyszne danie
Łucja 04.11.2013 22:55
smaczne i jak zawsze pięknie podane :)
Poison1988 04.11.2013 17:54
rany jak dawno ich nie jadłam, zazdroszczę
Konczi 04.11.2013 14:35
wyglądają rewelacyjnie, pewnie pyszne są
Mniam 04.11.2013 14:32
Szkoda, że nie znam nikogo kto się zna na tych grzybach, wyglądają tak smakowicie.
Joannasz3190 04.11.2013 14:11
Pyszności! :)
Ania84 04.11.2013 13:46
smacznie wygląda, chociaż nie zbieram takich grzybów :)
Marta1986 04.11.2013 13:39
pysznie wygląda
Ewa 04.11.2013 13:35
Uwielbiam kanie, często je robię :)
Alex_M 04.11.2013 13:32
jak ja uwielbiam takie kanie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak