Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania smarzona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 3 sztuki płaskie
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw
jajko 2 sztuki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania smarzona

Kanie oczyścić i poodcinać nóżki. Namoczyć w mleku przez około 10 min.
Jajko rozbełtać z kucharkiem i pieprzem.
Kanie wyciągnąć z mleka, namoczyć w jajku i oprószyć w mące, smażyć na roztopionym na patelni maśle przez około 3 min z jednej strony, następnie 3 min z drugiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.11.2012 09:51
świetny grzybek niczym schabowy
uqash24 11.11.2012 11:32
jak jest sezon, zajadam sie nimi :)
artur7 11.11.2012 10:52
lubię grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak