Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciabatta
1 sztuka -
pomidor
3 plastry -
mozarella
3 plastry -
prosciutto
2 plastry -
oliwki
6 sztuk -
parmezan
25 gramów -
bazylia
7 liści -
Musztarda pomidorowa Prymat
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Kanapka włoska
1. Parmezan ułóż na pergaminie, a następnie włóż do rozgrzanego piekarnika o temp 200°C.
2. Piecz ok. 7 minut lub aż parmezan się rozpuści i nabierze złotego koloru.
3. Następnie utworzonego tak parmezanowego chipsa wyjmij z piekarnika i zostaw do ostudzenia.
4. Ciabattę przetnij na pół, dolną część wysmaruj musztardą, a następnie starannie ułóż włoską mozzarellę.
5. Dodaj cieniutkie plasterki soczystego pomidora, szynkę prosciutto, oliwki, świeżą bazylie oraz chrupiącego chipsa z parmezanu
6. Całość przykryj górą ciabatty i poczuj niepowtarzalne połączenia włoskich smaków.
Pro tip: Aby poczuć pełnię smaku, mozzarellę oraz pomidory podawaj w temperaturze pokojowej.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
SZYNKĘ PROSCIUTTO WEGETARIANIE MOGĄ ZASTĄPIĆ GRILLOWANĄ CUKINIĄ.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się