Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka włoska
1. Parmezan ułóż na pergaminie, a następnie włóż do rozgrzanego piekarnika o temp 200°C.
2. Piecz ok. 7 minut lub aż parmezan się rozpuści i nabierze złotego koloru.
3. Następnie utworzonego tak parmezanowego chipsa wyjmij z piekarnika i zostaw do ostudzenia.
4. Ciabattę przetnij na pół, dolną część wysmaruj musztardą, a następnie starannie ułóż włoską mozzarellę.
5. Dodaj cieniutkie plasterki soczystego pomidora, szynkę prosciutto, oliwki, świeżą bazylie oraz chrupiącego chipsa z parmezanu
6. Całość przykryj górą ciabatty i poczuj niepowtarzalne połączenia włoskich smaków.
Pro tip: Aby poczuć pełnię smaku, mozzarellę oraz pomidory podawaj w temperaturze pokojowej.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?