Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepkowa zupa kremowa z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 kg
koperek 1 pęczek
śmietana kremówka 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepkowa zupa kremowa z koperkiem

Wykonanie:
Kalarepkę umyć, obrać i pokroić. Włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotować przez kilka minut. Następnie dodać pokrojony koperek i gotować około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, wlać do zupy i odstawić. Zupę zmiksować, podgrzać, żółtko wymieszać z resztą mleka, wlać do zupy kremowej i zamieszać. Dodać śmietankę i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 17.05.2014 16:16
wygląda na bardzo smaczną
Laila2786 17.05.2014 12:34
pyszne są takie zupki
gibli 17.05.2014 11:04
smaczna zupka)
gosia56 17.05.2014 10:54
pyszna zupka;)
Edith85 17.05.2014 10:54
smaczna lekka zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak