Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepkowa zupa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 3 szt
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki
koper świeży
woda 1 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepkowa zupa

Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać, zalać zimną wodą, ugotować z dodatkiem soli i przecedzić (warzywa użyć do sałatki) Kalarepki obrać, pokroić poddusić na maśle, zalać wywarem i gotować a pod koniec gotowanie wrzucić pokrojone ziemniaki i ugotować do miękkości, następnie zupę zmiksować. Śmietankę rozprowadzić w odrobinie gorącej zupy, połączyć z resztą, posypać zieleniną i doprawić w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.05.2015 09:02
bardzo apetyczna zupa
Anna169Hosz 19.05.2015 08:48
Takie zupki lubię najbardziej.
zabcia117 19.05.2015 08:30
Pychotka :)
Krystyna32 19.05.2015 07:53
pyszna zupka
Róża1 18.05.2015 23:17
to są moje ulubione zupy :-)
Franciszek 18.05.2015 22:29
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak