Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorówka na piersi z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 0,5
marchew 1
kalafior 0,5
ziemniaki 5
śmietana 30%
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorówka na piersi z kurczaka

Pierś kurczaka kroimy w grubszą kostkę lub plastry - jakkto woli. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę również lub w półplasterki. Kalafiora dzielimy na mniejsze cząstki. Mięso, ziemniaki i marchew przekładamy do garnka, zalewamy wodą i nastawiamy na gaz, dodajemy kostke rosołową, pieprz, sól, kucharka. Po 15 minutach od zagotowania dodajemy kalafior i gotujemy do miękkości warzyw, na koniec dodajemy nieco suszonego koperku lub świeżego i zabielamy zupę - rozlewamy na talerze, starajmy się nakładać razem z kawałkami miesa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.11.2013 00:15
delikatna i pyszna zupka
caralajna 10.02.2013 07:32
niezawodna, zawsze smaczna
caralajna 10.02.2013 07:31
niezawodna, zawsze smaczna
jasiek 04.02.2013 09:57
bardzo dobra, taka delikatna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak