Kalafior z czosnkowym masełkiem

Kalafior z czosnkowym masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek ząbki

    4 ząbki
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

12.10.2015 11:05
pyszny dodatek;)

norweska20

06.07.2015 23:03
smaczny dodatek do obiadu

Wacław

06.07.2015 11:13
proste a pyszne danie

David

06.07.2015 11:07
smacznie podany

inka2012

06.07.2015 10:58
uwielbiam taki kalafior :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat