Kalafior panierowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • jajka

    3 szt
  • bułka tarta

  • sól do smaku

  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy na różyczki. Jajka roztrzepujemy i maczamy kalafiora. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy najlepiej na masełku. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 17.09.2016 23:35
bardzo lubie taki dodatek do obiadu :-)
Ela15 06.08.2016 14:27
bardzo dobry
paula191919 09.05.2016 22:54
cudowny i przesmaczny
IwonaKa 10.04.2016 16:00
tez tak przyrządzam kalafiora,jest pyszny
Betka 08.02.2016 23:13
rewelacja...
adelajda 09.05.2015 13:55
Tez taki lubię :))
Jagódka77 11.03.2015 14:30
bardzo lubię kalafior w każdej postaci
Damiano 27.02.2015 08:53
fajny kalafior
Kejti 13.12.2014 13:33
Bardzo lubię :-)
inka2012 08.10.2014 16:33
uwielbiam taki kalafior!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat