Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 1
mieszanka świeżych sałat 1 garść
boczek 2 plastry cienkie
jajko 1
pomidor 2 plastry
ser żółty 1 plaster
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem

Kajzerkę kroimy na pół, na spodzie kładziemy plaster sera i obie połówki wkładamy do piekarnika, aby się zapiekły. Na suchej patelni podsmażamy boczek, a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni smażymy sadzone jajko. Na kajzerce z żółtym serem układamy kolejno sałatę, dwa plasterki pomidora, 2 plasterki boczku złożone na pół oraz jajko sadzone. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Całość przykrywamy drugą połówką bułki. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.07.2014 14:55
wspaniałe śniadanie
Mira85 07.07.2014 13:47
super na śniadanie
brioszka 07.07.2014 13:47
coś dla mojego jedynego! uwielbia takie wypasione kanapki :)
stef 07.07.2014 10:27
Śniadanko wypasione,super.
Magula 07.07.2014 10:01
Mniam fajna buła na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak