Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy deser arbuzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 250 gram
banan 1 sztuka
wanilia
cukier brązowy 1 łyżeczka
arbuz 200 gram
galaretka truskawkowa 1 sztuka
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy deser arbuzowy

Kroki postępowania

1
Do jogurtu typu greckiego dodajemy rozgniecionego widelcem banana, cukier i wanilię. Z 1/3 cytryny uprzednio dokładnie umytej i najlepiej sparzonej ścieramy skórkę i również dodajemy do miseczki. Dokładnie mieszamy składniki.
Krok 1 - Jogurtowy deser arbuzowy foto
2
W międzyczasie rozrabiamy galaretkę w 250 ml gorącej wody i schładzamy. Galaretka ma prawie stężeć.
Arbuza kroimy w drobną kosteczkę.
Na dno pucharków dajemy masę jogurtową, następnie arbuza.
Krok 2 - Jogurtowy deser arbuzowy foto
3
Na arbuza wlewamy galaretkę.
Wkładamy deser na godzinę do lodówki, żeby stężała galaretka.
W sam raz na gorące dni!

Smacznego :)
Krok 3 - Jogurtowy deser arbuzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.07.2013 12:54
pycha deserek
krystyna330 16.07.2013 08:45
smakowicie wygląda
halina17 05.07.2013 18:45
Dobry deser.
bogusia19 05.07.2013 14:19
musi być pyszny
dodi 05.07.2013 14:02
pyszny deserek
Adamorek 05.07.2013 13:52
super z arbuza
Aleksandra/Olcia 05.07.2013 13:30
mnaima,ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak