Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Nadziewane ananasy z grilla z migdałami

Czas
Czas: 45 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Czy wiesz, że na grillu też można zrobić pyszny deser? na przykład faszerowane jabłka z marcepanem i migdałami. Podaj je z jogurtem lub lodami - jak wolisz. Klikaj po przepis!

Składniki:

ananas
2 sztuki
brzoskwinie w syropie
50 gramów
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier brązowy
35 gramów
migdały blanszowane
25 gramów
marcepan
50 gramów
masło
1 łyżka
jogurt grecki
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ananasy z grilla z migdałami

1. Ananasy przekrój na pół, w poprzek i wydrąż koszyczki, zrób miejsce na nadzienie.

2. Wymieszaj marcepan, posiekaną brzoskwinię i migdały, cukier, cynamon.

3. Napełnij tym farszem połówki ananasów. Na wierzchu ułóż trochę masła.

4. Zawiń szczelnie owoce w folię aluminiową i umieść na grillu.

5. Piecz ok. 40 minut.

6. Podawaj z jogurtem greckim lub lodami.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak