Nadziewane ananasy z grilla z migdałami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Czy wiesz, że na grillu też można zrobić pyszny deser? na przykład faszerowane jabłka z marcepanem i migdałami. Podaj je z jogurtem lub lodami - jak wolisz. Klikaj po przepis!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

    2 sztuki
  • brzoskwinie w syropie

    50 gramów
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    35 gramów
  • migdały blanszowane

    25 gramów
  • marcepan

    50 gramów
  • masło

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ananasy przekrój na pół, w poprzek i wydrąż koszyczki, zrób miejsce na nadzienie.

2. Wymieszaj marcepan, posiekaną brzoskwinię i migdały, cukier, cynamon.

3. Napełnij tym farszem połówki ananasów. Na wierzchu ułóż trochę masła.

4. Zawiń szczelnie owoce w folię aluminiową i umieść na grillu.

5. Piecz ok. 40 minut.

6. Podawaj z jogurtem greckim lub lodami.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat