Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 2 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka niebieska 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki

Porada

Szybki deser na upały

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec na zimno

Każdą galaretkę osobno rozpuścić w półtorej szklanki wrzątku i wylać na talerz. Po wystygnięciu odstawić do lodówki, a po kilku godzinach pokroić. Jogurt ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody i wystudzić. Wystudzoną dodać do jogurtu. Dodać pokrojone galaretki i wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o odstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 02.08.2016 11:04
doskonałe ciasto na upały
adelajda 01.08.2016 18:16
fajne ciacho
mirosława4 01.08.2016 11:58
moje ulubione ciasto z dzieciństwa
dodi 01.08.2016 10:51
same pyszności, mniam
w mojej kuchni 01.08.2016 10:49
na upały dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak